• Soba Faris

Planning permission granted for a dwelling in Patchway, Bristol


We have recently achieved planning permission for a rear extension to a dwelling in Patchway, Bristol.


The clients sought to expand the ground floor living space to better suit a more modern way of living. An open plan kitchen and dining space was one of the primary aspirations as was a space to play games, a utility/laundry space and a ground floor W.C. The existing lounge adjacent to the street remains as such although a new folding door provides the option to either enclose the lounge or open it up depending on the occasion.


The existing first floor W.C. was also something the clients wanted to enlarge and thought a first floor extension was the only way to achieve this. We used some simple concepts, such as moving the window position and flipping the door to open outwards onto the landing, to create a more spacious layout.

The clients already had a vision of the external finish materials. Timber of varying dark tones clads the extension which sits above a stone cill drip ledge and a stone finish foundation below.


The client is very happy with how things are progressing and we hope to move on to producing detailed drawings shortly. We will publish detailed progress as this project continues to move forward.

6 views0 comments